Vuorio, P. 2001. Menesty myyjänä. Helsinki: Suomen yrityskirjat Oy. - Aina Erikäinen


Viidentenä kirjana luin Pauli Vuorion kirjan Menesty myyjänä. Kirja päätyi lukulistalleni, sillä minua todella kiinnostaa kaikki vinkit siitä, miten kehittyä tulevaisuudessa vakavasti otettavaksi myyjäksi ja oppia tietynlaista ”ihmispsykologiaa” myyntitilanteita ajatellen. Halusin myös kirjan kautta saada lisää uskallusta tilanteisiin, jossa asiakas kohdataan. Kun myyjä osaa hommansa, kaikki voittaa.

Kirjassa itselleni tapahtui monia kolahduksia, mutta kaksi ylitse muiden. Ensimmäinen kolahdus liittyy myyjän ajatusmaailmaan itseään kohtaan. Ei riitä, että myyjä uskoo pelkästään myymäänsä tuotteeseen. On tärkeää uskoa itseensä, ennen kuin lähtee myymään yhtään mitään kenellekään. ”Myyminen on vakuuttamista”, onkin yksi lauseista, jonka Vuorio toteaa kirjaa lukiessani ja voin varsinkin kirjan luettuani allekirjoittaa tämän lauseen täysin. 

Toinen kolahdus kirjaan liittyen oli se, että kun loppuen lopuksi omaa hyvät myyntitaidot, on niistä hyötyä myös työn ulkopuolella. Hyväksi myyjäksi ei siis välttämättä kehitytä pelkän työn takia. On hienoa, että esimerkiksi kiinteistövälittäjä saa monta taloa myytyä olemalla hyvä, menestyvä myyjä, mutta on hänelle varmasti hyötyä näistä taidoista arki elämässäkin. Kuka ei haluaisi olla vakuuttava, miellyttävä sekä osata kuunnella toisia ihmisiä myös työn ulkopuolella?

Kirja sai minut tajuamaan, että huippumyyjältä vaaditaan paljon. On tärkeää osata pysähtyä, kuunnella asiakasta, olla vakuuttava sekä omistaa hyvä asenne myyntityötä kohtaan. Lohduttavaa tässä kaikessa itseni mielestä on kuitenkin se, ettei kukaan synny huippumyyjäksi, vaan jokaisesta meistä voi sellainen tulla kovalla työllä. Ensimmäinen askel siihen suuntaan on esimerkiksi tämän kirjan lukeminen.

Käytäntöön vien kirjasta ainakin ensimmäisen kolahduksen. Haluan tulevaisuudessa olla myyjä, joka ennen kaikkea uskoo itseensä ja sitä kautta menestyy myös urallaan. 

-Aina Erikäinen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirjakolahdus, Kurvinen. J, Seppä. M.2016. B2B-markkinoinnin & myynnin pelikirja. Helsinki: Kauppakamari.

Kirjakolahdus, Parvinen. P. 2016. Myyntipsykologia: Näin meille myydään. Jyväskylä: Docendo.

Asiakkaan aikakausi- Rohkeus + rakkaus = raha