Kirjakolahdus, Parvinen. P. 2016. Myyntipsykologia: Näin meille myydään. Jyväskylä: Docendo.


Petri Parvinen, 2016. Myyntipsykologia: Näin meille myydään. Jyväskylä: Docendo (2p.)




Luin Petri Parviaisen kirjoittaman erittäin mielenkiintoisen myyntipsykologiaan liittyvän kirjan: Näin meille myydään. Kirjassa käsiteltiin erilaisia vuorovaikutuspsykologioita ja niiden hyödyntämistä myyntityössä. Kirja perustuu Petrin ajatteluun.

Kirjan alussa käsiteltiin Suomen kulttuurisia oloja ja myynnin historiasta alusta alkaen. Kirjassa Petri halusi selvittää, miksi myyntityön arvostus on matalalla tällä hetkellä. Petri sanoi, että suomalaisessa kulttuurissa näkyy valtava ugrilaisuuden ja luterilaisuuden vaikutus. Ugrilaisuuteen kuuluu, että vältellään hieman muita ja sosiaalisia tilanteita. Länsi-Suomessa tilanne on kuitenkin erilainen, sillä täällä ei väestöpohjassa ole pelkästään ugrilaisia, vaan esimerkiksi paljon Ruotsin puolelta tulleita ihmisiä. Hän sanoi, että esimeriksi 80% pörssiyhtiöiden toimitusjohtajista tulee Länsi-Suomesta.

Kirjassa kerrottiin vuorovaikutuspsykologioista ja myynnin suostuttelustrategiat oli mielestäni mm. kiinnostavia. Niitä myyjät käyttävät jatkuvasti hyväksi ja useimmiten tiedostamattomasti. Suostuttelustrategioita Petri luettelee kuusi: Vastavuoroisuus, jatkuvuus, sosiaalinen validointi, auktoriteetti, miellyttäminen ja rajallisuus.

Kirjasta löytyi monia erilaisia näkökulmia myyntiin. Suosittelen kirjaa kaikille myynnin ammattilaisille ja henkilöille, jotka haluavat kehittyä myynnissä. Valitsin kirjan itse sillä olen kiinnostunut myynnillisestä työstä ja oli mielenkiintoista lukea perin pohjin myyntityöstä ja sen historiasta Petrin näkökulmasta.

-Nea Roue

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Asiakkaan aikakausi- Rohkeus + rakkaus = raha

Viisas mies ei kuse vastatuuleen ja muita huomioita (työ)elämästä - Jyri Erma