Paras

Larssen, E. 2014. Paras


Kirjan on kirjoittanut mentaalivalmentaja Erik Larssen. Hän auttaa työkseen esimerkiksi huippu-urheilijoita, liike-elämän johtoa ja tavallisia ihmisiä tavoitteiden saavuttamisessa. Kirja kertoo sisältävänsä kolme tavoitetta: tuleminen tietoisemmaksi itsesään ja ajattelutavoistaan (1), auttaa muuttamaan ajatustapoja, jotka rajoittavat suorituskykyäsi (2) ja auttaa kokemaan mielihyvää (3).

Kirjassa ensimmäinen kolahtanut asia oli todella kannustava, ero parhaiden ja muiden välillä. Jatkossa projekteja tehdessä kannattaa pitää mielessä, että ero parhaiden ja muiden välillä on hyvin pieni. Parhaat osaavat keskittyä valintoihinsa. Pienet oikeat valinnat arkielämässä johtaa hyvien ja oikeiden tapojen omaksumiseen, joissa muilla on vielä parannettavaa. ”Lahjakkuus ei ratkaise. Valinnat ratkaisevat.” ”Kaikilla ihmisillä on sama mahdollisuus. Sinullakin.”

Toinen kirjassa kolahtanut asia jota voin hyödyntää projekteissani on tavoitteiden tärkeys. Kirjassa kerrottiin hyvin, miten yritykset tietenkin asettavat tavoitteita selvitäkseen kilpailusta, ja teemme sitä ihmisinä liian vähän. Otimme projektiryhmämme kanssa käyttöön Trellon, johon listasimme kaikki tarvittavat tehtävät ja erilliselle listalle mitä on hyvä olla valmiina seuraavaan palaveriin mennessä.  Ilman tavoitetta ei ole strategiaa ja ilman strategiaa ajelehdimme vain suurin piirtein haluamaamme suuntaan. Tässä palataan takaisin oikeisiin valintoihin. Parhaat pitävät vaihtoehdot mielessään ja tekevät oikeita valintoja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirjakolahdus, Malmelin, N. & Hakala, J. 2012. Vetovoima. Helsinki: Alma Talent. - Nea Roue ja Aina Erikäinen

That's Not How We Do It Here!: A Story About How Organizations Rise, Fall – and Can Rise Again

Aki Ahlroth – Järkytä avoimuudella, Alma Talent Oy, Helsinki, 2017.