Kirjakolahdus, Kallio. M. 2017. Inhimillisiä kohtaamisia. Helsinki: WSOY.


Kirjakolahdus, Kallio. M. 2017. Inhimillisiä kohtaamisia. Helsinki: WSOY. (2 p.)



Luis toiseksi kirjaksi Maaret Kallion erittäin mielenkiintoisen kirjan, jota oli miellyttävää lukea alusta loppuun. Kirja on painettu 2017 ja on uusi markkinoilla. Maaret Kallion kirja kertoo läsnäolon tärkeydestä elämässä. Kirja antaa työkaluja läsnäolon parantamiseen ja siihen, mitä mieli tarvitsee voidaksemme hyvin.
Päivän aikana jokainen kohtaa paljon erilaisia tilanteita, ihmisiä, ajatuksia ja tuoksua. Kiireessä monesti sokeudumme kohtaamisille emmekä anna näille tilaa. Silloin kun ihmisen kalenteri on täynnä jossa jo seuraavat tehtävät painavat kovaa vauhtia päälle, kun edellisiäkään ei ole välttämättä suoritettu valmiiksi, estää meitä näkemästä kohtaamisia. Päivä päivältä opimme suorittamaan kaavamaisesti havainnoimatta ympäristöämme. Todella paljon meneekin ohitse, kun kävelemme laput silmissä ja pieni ahdistava stressi niskassa?
Kirjaa lukiessani huomasin erityisesti, kuinka helposti itse kuljen laput silmillä pieni stressi niskassa, enkä sen kummemmin mieti kiireessä kohtaamisia. On tärkeää tiedostaa, että itselleen täytyy jättää aikaa, erilaisille mietteille ja luovuudelle. Ei aina tarvitse painaa hiki hatussa, silloin se voi myös olla tehotonta ja juurikin muuttua ”suorittamiseksi”. Ihmisen on tärkeää kokeilla esimerkiksi Bisnes Akatemiassa erilaisia projekteja ja hakea sitä omaa mielenkiinnon kohdetta, joka tuntuu omalta jutulta. Kuitenkin luovuudelle ja läsnäololle on jätettävä aikaa. Ilman annettavaa aikaa itselle ei välttämättä ehdi koskaan antaa luovuudelle tilaa. Omat tunteet sekä ajatukset nousevat sisimmästä pintaan vasta, kun on läsnä niille itse. Näin ihminen oppii tulkitsemaan ajatuksiaan ja kohdistamaan vastaavasti tekemisen oikeaan paikkaan. Inhimillisen kohtaamisen aika löytyy todella pieneltä osalta kalenteristaan.
Lisäämällä itsetuntoa voimme jokainen muuttaa suorituskeskeistä toimintatapaamme. Puhumalla itselle empaattisesti myötäeläen luomme turvallisen ympäristön itsellemme toimia ja pysähtyä hetkeen. Mikäli jatkuvasti vaadimme itseltämme liikaa, annamme kriittistä palautetta itsellemme emmekä palkitse itseämme yrittämisestä ja onnistumisesta, jäämme todella helposti vaativuuden tunnelukon kierteeseen. Toimintamme aiheuttaa erilaisia tunnetiloja, tiedostamalla tunteet, voi ihminen alkaa muuttaa toimintaansa itselle suotuisammaksi.
Maaret Kallion kirjassa hän jakaa kuusi tärkeää ohjenuoraa inhimillisten kohtaamisien lisäämiseen. Nämä kuusi tärkeää ohjenuoraa tiedostamalla pystymme jokainen muuttamaan arkeamme rikkaammaksi ja suotuisammaksi. Usein emme näe kalenterissa muutamaa päivää pidemmälle, mitä jos löytyisikin pieni rako kalenterista inhimillisille kohtaamisille. Suojaa inhimillisten olosuhteiden perustat, luo aikaa hiljentymiselle, vaali koskettamisen hetkiä, vaeltele, ole uskollinen omille rutiineille, pidä hauskaa.
Nea Roue

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirjakolahdus, Kurvinen. J, Seppä. M.2016. B2B-markkinoinnin & myynnin pelikirja. Helsinki: Kauppakamari.

Kirjakolahdus, Parvinen. P. 2016. Myyntipsykologia: Näin meille myydään. Jyväskylä: Docendo.

Asiakkaan aikakausi- Rohkeus + rakkaus = raha