Työn iloa, iloa elämään!



Lundberg, T. 2004. Työn iloa, iloa elämään! Lahti: Markprint.

Kirjassa pureudutaan inhimillisiin perusasioihin kattavalla tarkastelulla. Kirja antaa vinkkejä siihen, kuinka kääntää epäonnistumiset omaksi eduksi ja kuinka ammentaa voimaa positiivisuudesta vaikeiden aikojen keskelle. Kirjaan on koottu myös erilaisia lyhyitä lainauksia, joiden tarkoituksena on antaa lisäpotkua käsiteltyihin asioihin.

Esiintyminen ja erilaisiin tilanteisiin joutuminen tulevat esille opiskelussa BisnesAkatemiassa. Tapaamiset yritysedustajien kanssa ja puhelinsoitot saattavat jännittää, mutta kun niitä on tehnyt tarpeeksi paljon, ne alkavat sujua luonnollisesti. Kirjassa kerrotaan esimerkiksi, että kun esiintymisiä on kertynyt riittävä määrä, niin voi ajatella pääsevänsä esiintymään joutumisen sijasta. Tämä prosessi saattaa kuitenkin viedä 10 000 kertaa, niin kuin muukin oppiminen ja ammattilaiseksi kehittyminen.

Lukuisiin yrityskertoihin liittyy väistämättä epäonnistuminen. Epäonnistumiset ovat olennainen osa matkalla onnistumiseen. Jokainen epäonnistuminen kätkee kuitenkin sisälleen oppimismahdollisuuksia — ne tulee vain osata hyödyntää. Projektiemme parissa kaikki ei välttämättä tule menemään kerralla putkeen, mutta tulemme varmasti oppimaan matkan varrella paljon. "Minuutin menestys korvaa vuosien epäonnistumisen" — Robert Browning.

Kiirettä käsitellään kirjassa osuvasti. Kirjassa muun muassa todetaan, että "joillakin on niin kiire, etteivät he ehdi tehdä mitään". Toteamus kuulostaa pelottavan tutulle. Asioiden laittaminen tärkeysjärjestykseen ja oman ajankäytön tarkkailu sekä joistain asioista luopuminen mahdollistavat ajan hallitsemisen. Opiskelussa huomaa usein, kuinka kiire tuntuu olevan. Taustalla on usein tekijöitä, jota huomioimalla kiire ei olisi koskaan päässyt syntymään. Pyrinkin jatkossa keskittymään enemmän itselle tärkeisiin asioihin. 
"Alku on työn tärkein osa" —Platon.

Arabialaisen sananlaskun mukaan "ennakkoon maksettu palkka lopettaa työnteon" pitää varmasti osittain paikkansa. Projektityöstä sovittu palkka, joka maksetaan projektin valmistumisen jälkeen motivoi varmasti tekemään entistä kovemmin töitä, varsinkin kun tietää ettei raha tule "ilmaiseksi". Kiinalaisen sananlaskun mukaan "vuoren huipulle vie monta polkua, mutta näköala on aina sama". Tämä korostaa mielestäni oivallisesti erilaisia mahdollisuuksia, joita BisnesAkatemia voi tarjota.

— Joona Silvennoinen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirjakolahdus, Kurvinen. J, Seppä. M.2016. B2B-markkinoinnin & myynnin pelikirja. Helsinki: Kauppakamari.

Kirjakolahdus, Parvinen. P. 2016. Myyntipsykologia: Näin meille myydään. Jyväskylä: Docendo.

Asiakkaan aikakausi- Rohkeus + rakkaus = raha