Onnistu projektissa


Kettunen, S. 2009. Onnistu projektissa.

Luin Sami Kettusen kirjan Onnistu projektissa. Kirjan tarkoituksena oli antaa lukijalle ideoita projektityön tueksi. Mielestäni tärkein asia kirjassa on projektityön opettavuuden ymmärtäminen. Projektien paras anti on uusien asioiden oppiminen. Jokaisesta projektista saa jotain irti. Nykyisissä projekteissani olen oppinut muun muassa: verkkohotellin käyttöönoton, verkkosivun ulkoasun suunnittelemista, Wordpressin käyttöä laajasti, sekä lisännyt erilaisten wordpress-lisäosien tuntemusta.

Kirjassa annettiin paljon painoarvoa projektin suunnittelulle ja suunnitelman laatimiselle, kirjassa näitä asioita käytiin läpi projektipäällikön työn puolelta, mutta niitä voi toki silti hyödyntää projektisamme. On tärkeää ymmärtää projektin suunnittelun tärkeys. Suunnitteluun käytetty aika maksaa itsensä varmasti takaisin projektin aikana. Kun koko tiimi on mukana projektin suunnittelussa projektin tavoite ja toimintatavat ovat kaikille selvät.

Hyödynnämme projektissamme kirjassa mainittua kommunikointi- ja viestintäjärjestelmien tärkeyttä. Selkeä tapa välittää tietoa projektiryhmälle on tärkeää. Projektissamme pääasiallisesti yksi henkilö on yhteydessä asiakkaaseemme. Kun tarvitsemme esimerkiksi aiemmilla verkkosivulla käytettyä logoa, fontteja ja värikoodeja, asian saa nopeasti hoidettua, kun tietää, kuka tiimissä hoitaa asian. Toiminta pysyy järjestelmällisemänä ja asiakkaalle helppona. Teimme projektille yhteisen OneDrive-kansion, jotta tiedostot saadaan säilöttyä yhteen tiettyyn paikkaan, eikä ne hajaannu jokaisen erilliselle tietokoneelle.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirjakolahdus, Kurvinen. J, Seppä. M.2016. B2B-markkinoinnin & myynnin pelikirja. Helsinki: Kauppakamari.

Kirjakolahdus, Parvinen. P. 2016. Myyntipsykologia: Näin meille myydään. Jyväskylä: Docendo.

Asiakkaan aikakausi- Rohkeus + rakkaus = raha