Nopeammin!


Luin Janne Ruokosen kirjan Nopeammin! Nopeuteen kannattaa perehtyä, koska nopeusvaatimuksia ei pääse millään pakoon. Nopeus oikein oivallettuna johtaa yhteisön tuottavuuteen ja yksilön onneen. Kirjassa painotettiin sitä, että nopeus ei tarkoita vain asioiden tunkemista lyhyempään ajanjaksoon, se aiheuttaa vain stressiä ja kiirettä.
”Nopeutta on, että muuraat oikeaoppista tiiliseinää tuloksekkaammin kuin laastin kanssa kämmäilevä naapurisi. Nopeutta on, että yrityksesi mainoskampanja osuu maaliin hukkakontaktien tuottamisen sijaan. Laajemmin, olipa työ mikä tahansa, nopeutta on kyky tuottaa annetussa aikayksikössä enemmän arvoa.”


Tehtäviesi tunkeminen lyhyempään aikaan on siis merkityksetöntä, jos tuottamasi arvo ei nouse. Maailma ja työelämä vaatii vuosi vuodelta enemmän nopeutta ja tuloksia. Kuitenkin tiiliseinää ei voi loputtomiin ladota nopeammin. Nopeuden on siis tultava jostain muualta. Nopeutta saadaan lisättyä tuomalla lisää arvoa tehtävän suoritukseen.

Projekteissa voimme lisätä nopeutta ja tuottamaamme arvoa ymmärtämällä mitä asiakas haluaa. Verkkosivuprojektissamme sovimme tekevämme asiakkaallemme verkkosivut, emme ensin muuta. Tärkeää on kuitenkin selvittää mitä asiakas haluaa, asiakkaat eivät monesti itsekkään tiedä mitä he haluavat. ”Ketä on kohderyhmänne? Millaista teemaa olette suunnitelleet? Haluatteko pitää sivut mahdollisen yksinkertaisena vai lisätä sosiaalisen median tilinne tuotokset sivuille?” Kysymällä asiat saa selvitettyä, kun tiedät mitä asiakas haluaa, tuottamasi arvo nousee.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirjakolahdus, Kurvinen. J, Seppä. M.2016. B2B-markkinoinnin & myynnin pelikirja. Helsinki: Kauppakamari.

Kirjakolahdus, Parvinen. P. 2016. Myyntipsykologia: Näin meille myydään. Jyväskylä: Docendo.

Asiakkaan aikakausi- Rohkeus + rakkaus = raha