Kirjakolahdus Ekholm, K & Koski, J T. 2013. Pysähtymiskirja paremman etsijälle. Helsinki: Into Kustannus

Kirjakolahdus Ekholm, K & Koski, J T. 2013. Pysähtymiskirja paremman etsijälle. Helsinki: Into Kustannus

Ensimmäiseksi kirjakseni valikoitui Ekholmin ja Kosken Pysähtymiskirja paremman etsijälle. Kirja on rentoa psykologista pohdintaa. Siinä esitetään monia kysymyksiä, jotka saivat miettimään omaa elämääni. Itselleni oli hyötyä varsinkin oman motivaation pohdinnasta. Miksi motivaatio katoaa ja sen takaisin saaminen on niin vaikeaa?

Kirjassa pohditaan haasteita, joita tietoyhteiskunnan ihminen kohtaa kansalaisena ja työntekijänä. Uskon, että kirjasta on hyötyä monelle työelämässä ja ihan arjessakin. Kirjassa esitetään melkein sata syytä, miksi ihminen voi olla hajalla, edes tiedostamatta tätä. Syyt ovat moninaisia, on työ- ja arkielämässä esiintyviä yleisiä asioita, joiden ansiosta ihminen voi olla hajalla. Oli syy sitten esimies, sisäinen viha, tiedon ja informaation sekoittuminen, tai verkko, tarjoaa kirja erilaista näkökulmaa omaan ajatteluun ja toimintaa.

Erityisen kiinnostavaksi koin osuuden, jossa käsiteltiin kielteistä suhtautumista työhön. Se sai minut pohtimaan omaa suhtautumistani työhön ja opiskeluun. Samalla vahvistui ajatukseni siitä, miten tärkeää on mielestäni tehdä työtä, josta oikeasti pitää.


Kirja oli helppolukuinen ja mielenkiintoinen luettava. Suosittelisin sitä kaikille, jotka haluavat vahvistaa omia heikkouksiaan työelämässä ja mahdollisesti selvittää tiedostamattomia ongelmia. 

Ida Lindholm

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirjakolahdus, Kurvinen. J, Seppä. M.2016. B2B-markkinoinnin & myynnin pelikirja. Helsinki: Kauppakamari.

Kirjakolahdus, Parvinen. P. 2016. Myyntipsykologia: Näin meille myydään. Jyväskylä: Docendo.

Asiakkaan aikakausi- Rohkeus + rakkaus = raha