Eija Mäkirintala – Luova ote huippusuoritukseen ”Resonanssi ratkaisee”, Talentum, Helsinki, 2001.

Luova ote huippusuoritukseen "Resonanssi ratkaisee."

Teoksen tarkoituksena on avata lukijan silmät siihen, että kaikki lähtee ihmisestä itsestään. Mikään organisaatio tai työympäristö ei pyöri, jos ihmisellä on huono olla. Kirjassa lukijaa kehitetään parempaan suuntaan, ja näin ollen huipputuloksiin työympäristöissä. Teokseen on sisällytetty harjoituksia, joiden kautta voi harjoittaa omaa tekemistään ja oppia havaitsemaan piilossakin olleita asioita. Jotta kehittyminen tapahtuisi organisoidusti se on jaettu neljään eri kategoriaan. Ensin sukelletaan tavoitetilaan, sitten siirrytään ymmärrykseen ja sieltä keinoihin, jonka jälkeen kirja onkin valmis lähettämään lukijan matkaan.

Itseäni on aina kiinnostanut työhyvinvointi ja sen vaikutus työntekijöihin, joten kirja oli kiinnostava, mutta ehkä jossain määrin liian monimutkainen sekä luova minun makuuni. Pidin kuitenkin siitä miten teos oli rakennettu ja kuinka siitä sai monia käytännönläheisiä neuvoja tulevaa silmällä pitäen. Esimerkiksi tehtävät saivat oikeasti miettimään sekä havainnoimaan erilaisia asioita tai ihmisiä.

”Kysy. Älä oleta, että tiedät. Kerro. Älä oleta, että toiset tietävät.” -lausahdus jäi pysyvästi mieleeni. Eikä pelkästään sen takia, että se oli yhden sivun täyttävä tekstipätkä. Vaan monesti ajatellaan, ettei toisella ole aikaa ”tyhmiin” kysymyksiin, tai toiset tietävät jo ne ajatukset, mitä sinä olet vasta ymmärtänyt. Liian usein tyydytään huonompaan vaihtoehtoon ja näin ollen mieleen jää askarruttamaan erilaiset asiat. Tämän lausahduksen jälkeen itse pyrin olemaan rohkeampi kysyjä sekä avoimempi kertoja.

Suosittelisin kirjaa kaikille niille, jotka haluavat oppia parantamaan omaa huippusuoritustaan ja pohtimaan niitä työhyvinvointiin liittyviä asioita, joita ei ole ehkä ennen pohtinut. Vaikka kirja onkin hieman pitkäveteinen ja monimutkainen, niin teoksesta saa silti irti merkittäviä pointteja jotka varmasti auttavat työelämässä.

Arvosana kirjalle: 3/5

- Johanna Hämäläinen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirjakolahdus, Malmelin, N. & Hakala, J. 2012. Vetovoima. Helsinki: Alma Talent. - Nea Roue ja Aina Erikäinen

That's Not How We Do It Here!: A Story About How Organizations Rise, Fall – and Can Rise Again

Aki Ahlroth – Järkytä avoimuudella, Alma Talent Oy, Helsinki, 2017.