Beyond the Idea How to Execute Innovation in Any Organization by Vijay Govindarajan
Kirja oli hyvin kiinnostava ja sitä oli helppo seurata aiheesta toiseen. Kirjassa kerrotaan innovatiiviseen ideoinnin toisesta puolesta. Miten innovatiivinen uusi toteutetaan ja miten vähän idean toteutus mahdollisuutta otetaan huomioon projektien alussa. Suuri osa ajasta ja resursseista menee siihen, että saadaan se uusi idea. 
Kirja on jaettu kolmeen osaan. Ensimmäisessä osassa kerrotaan kolme erilaista tapaa tuoda innovatiivisuutta työpaikalla ja selitettiin mikä malli sopisi millaiseen yritykseen ja projektiin. 
Toisessa osassa kerrotaan miten kannattaa luoda innovatiivisuuteen keskittyvä tiimi yritykseen ja mitä kannattaa huomioon, jotta tiimi sulautuu hyvin olemassa olevaan yrityksen toimintaan. Siinä myös painostettiin miten tärkeää on ottaa huomioon olemassa olevat pomo/ alainen suhteiteta koska niitä on hyvin vaikea yhtäkkiä vain vaihtaa toisinpäin.  On hyvin harvinaista, että ei tule kiistoja siitä kuka on oikeasti johdossa.
Viimeisessä osassa otettiin osaa siihen miten tärkeä on tehdä suunnitelma. Vaikka tallaisissa tiimeissä on hankala arvioida mitä tulee tapahtumaan niin on silti hyvä olla suunnitelma mikä antaa tiimille suunta.  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirjakolahdus, Malmelin, N. & Hakala, J. 2012. Vetovoima. Helsinki: Alma Talent. - Nea Roue ja Aina Erikäinen

That's Not How We Do It Here!: A Story About How Organizations Rise, Fall – and Can Rise Again

Aki Ahlroth – Järkytä avoimuudella, Alma Talent Oy, Helsinki, 2017.