Kirjakolahdus, Jabe. M. 2018. Erilaisten ihmisten johtaminen. Helsinki: Kauppakamari.


Kirjakolahdus, Jabe. M. 2018. Erilaisten ihmisten johtaminen. Helsinki: Kauppakamari. (3 p.)Luin Marjatta Jaben kirjoittaman uuden kirjan nimeltään; Erilaisten ihmisten johtaminen. Kirja on Marjatta Jaben 12 kirja. Halusin lukea kirjan sillä olen kiinnostunut erilaisista nykyaikaisista johtamisen tavoista sekä erilaisten ihmisten kohtaamisista sekä ihmisten tukemisesta ja kannustamisesta. Erilaisten ihmisten johtamisen kirja on todella kattava kirja josta sain todella paljon vinkkejä sekä uudenlaista tietoa. Kirjassa pureuduttiin erilaisiin kysymyksiin. Mm. Miten saa erilaiset ihmisten mukaan muutokseen? Ristiriitojen ratkaisun avaimet? Erilaisten persoonien johtaminen? Miten eri kulttuureista tulevat saadaan puhaltamaan yhteen hiileen? Kirjassa haastateltiin lisäksi menestyviä johtajia sekä tukijoita. Professori Alf Rehniä, Satu Huberia, Mikael Jugneria, Mikko Kuitusta, Marjo Miettistä sekä Ove Uljasta. Haastateltavat olivat mielestäni erittäin kiinnostavia. Sain heiltä todella mielenkiintoisia vastauksia kirjasta.

”Juhlapuheissaan johtajat sanovat, että ihmiset ovat yrityksen tärkein voimavara, mutta miten voi oppia ymmärtämään kummallisesti, jopa typerästi toimivia ihmisiä? Miksi tuo toinen ei voi ymmärtää asioita samalla tavalla kuin minä itse?” (Jabe. M. 2018. Erilaisten ihmisten johtaminen.)
Nämä kysymykset kiteyttävät itsessä paljon mietteitä ja mielipiteitä. Erilaisuutta on moneksi, ulkonäkö, sukupuoli, ikä, kansallisuus, pukeutuminen, tavat, ammatti, persoonallisuus, ihmisen arvot, maailmankatsomus, kiinnostuksen kohteet. Mielestäni on todella tärkeää kohdella jokaista ihmistä kuin itseään. Ihmisiä kohtaan ei mielestäni voi tehdä ennakkoluuloja, erilaisuutta ei mielestäni saa leimata. Jokainen meistä on erilainen ja oma uniikki yksilö.

Usein johtaja valitsee täysin tiedostamattaan alaisikseen itsensä kaltaisia ihmisiä. Kirjassa kiteytetäänkin, että omia käsityksiä tulisi kyseenalaistaa sillä muuten valitsee itsensä klooneja alaisikseen, joka on helpoin tie rekrytoinnissa. Kirja sai pohtimaan tätä rekrytoinnin kohtaa, ja keskustelinkin erään rekrytoijan kanssa. Hän totesi, että on helpoin ja mukavin tie valita itsensä tapaisia ihmisiä rekrytoinnissa, tällöin tietää heti kättelyssä millainen ihminen on, sillä hän on kuin itse rekrytoija ensivaikutelmaltaan. Keskustellessamme molemmat meistä oli sitä mieltä, että parhain tapa valita ihmisiä rekrytoinnissa on valita erilaisia ihmisiä. Ihmisiä joilta johtaja sekä kollegat voivat oppia. Tällöin työntekijät oppivat täydentämään toinen toisiaan ja oppivat erilaisia arvokkaita taitoja toisiltaan.

Sain kirjasta paljon tietoa sekä uutta katsomusta erilaisuuteen. Suosittelen lämpimästi kirjaa ihmiselle, joka on kiinnostunut ihmisten kanssa työskentelystä, haluaa oppia työstämään johtajan taitojaan sekä perehtymään monikulttuurisuuteen, joka on nykypäivänä koko ajan isommassa roolissa eri työpaikoilla. Nykypäivänä työympäristöt ovat kansainvälisiä ja tämän kirjan luettua jokainen saa varmasti arvokasta tietoa ihmisten kanssa työskentelystä, etenkin esimiehen roolissa työskennellessä.-Nea Roue

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirjakolahdus, Malmelin, N. & Hakala, J. 2012. Vetovoima. Helsinki: Alma Talent. - Nea Roue ja Aina Erikäinen

That's Not How We Do It Here!: A Story About How Organizations Rise, Fall – and Can Rise Again

Aki Ahlroth – Järkytä avoimuudella, Alma Talent Oy, Helsinki, 2017.