Kirjakolahdus, Kortesuo. K. 2015. Karisman käsikirja. Helsinki: Kauppakamari.


Katleena Kortesuo, 2015. Karisman käsikirja. Helsinki: Kauppakamari (2p.)




Tämän kevään viimeinen kirjani oli Katleena Kortesuon Karisman käsikirja. Kirjassa käsiteltiin omaa karismaa ja sen löytämistä ja viemistä uudelle ulottuvuudelle, miten karismaa pystyy kehittämään.

Mielestäni kirja oli käytännönläheinen ja kirjassa kävi selväksi, että jokaiselta ihmiseltä löytyy karismaa. Karisma ei ole vain harvoille annettu ominaisuus, vaan asia, jota halutessaan pystyy harjoittelemaan. Kirjan fokus oli esiintymistyötä tekevien näkökulma. Mielestäni on kiinnostavaa miettiä kirjan pohjalta miten esiintymistä pystyy kehittämään ja toisaalta mitä karismalla tekee kotona tietokonetta katsellessa.

Kirjassa karisma kaivettiin itsestä esiin tuntemalla itsensä ja tarkkailemalla omaa tekemistään. Kirjan kautta voi soveltaa taitoja erilaisiin vuorovaikutustilanteisiin. Käsikirjassa käsiteltiin itsetuntemuksen aihepiiriä syvältä. Mm. ilmaisutaidon, intensiteetin, läsnäolon ja itseluottamuksen kautta. Kirjan jälkeen olenkin itse alkanut pohtimaan omia esiintymistaitojani uudelta pohjalta, varsinkin meille suomalaisille harvoille on siunattu upeat esiintymistaidot luonnostaan.

Käsikirjassa oli mielestäni myös todella mielenkiintoisia ja hyviä itsetutkiskelevia kysymyksiä, joista on mielestäni paljon hyötyä tulevaisuutta ajatellen.

Kirjassa käsiteltiin myös perinpohjin mitä karisma on, tätä lukua en välttämättä olisi kaivannut niin pitkälti, kaikkien osuuksien ei kuitenkaan mielestäni tarvitse upota yhtä hyvin lukijalle.

Kirjaa suosittelen lukijoille, jotka haluavat kehittää omia esiintymistaitojaan ja haluavat hyödyllistä tietoa oman karisman kehittämiseen.

-Nea Roue

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viisas mies ei kuse vastatuuleen ja muita huomioita (työ)elämästä - Jyri Erma

Kirjakolahdus, Kurvinen. J, Seppä. M.2016. B2B-markkinoinnin & myynnin pelikirja. Helsinki: Kauppakamari.

Kirjakolahdus, Parvinen. P. 2016. Myyntipsykologia: Näin meille myydään. Jyväskylä: Docendo.