Ferriss, T. 2008. 4 tunnin työviikko. Helsinki: Basam Books Oy. - Aina Erikäinen


Luin Timothy Ferrissin kirjan 4 tunnin työviikko. Kirjan kansi kiteyttää kirjan sanoman seuraavasti; ”Unohda yhdeksästä viiteen elämä, asu missä haluat ja ryhdy uusrikkaaksi.” Itselleni siis pelkkä mielenkiintoa herättävä kansi riitti kirjan valitsemiseen kaikkien muiden kirjaston kirjojen joukosta, sillä kuka ei haluaisi tietää, miten tämä kaikki on mahdollista?

Kirja on inspiroiva sekä antaa lukijalle kaikki työkalut toteuttaaksesi unelmasi tässä ja nyt. Tämä on mielestäni tärkeä sanoma, sillä itsenikin mielestä elämä on liian lyhyt odottamaan asioita, jotka tapahtuvat vuosien päästä. Kirja ei suinkaan kehota ihmisiä heittämään elämää ranttaliksi ja muuttamaan Bahamalle, vaan tuo esille ajatusta muun muassa ns. ”minieläkkeistä”, jolloin ihmisillä on aikaa ladata akkuja sekä tutustua eri kulttuureihin ”ahmintamatkailun” sijaan, jota moni ihminen tekeekin muutamassa viikossa vuodessa töidensä takia.

Ferriksen ajatukset, ideat ja neuvot parempaan sekä kaikin tavoin rikkaampaan elämään ovat mielestäni ajatuksia herättäviä sekä inspiroivia. Kirja antaa aihetta lukijalle miettiä mm. mikä oikeasti elämässä on tärkeää ja mistä kukin tulee onnelliseksi ja tehdä näitä asioita enemmän. On myös tärkeä ymmärtää, että raha ei ole kaikki kaikessa vaan usein suurempana onnena nähdään vapaus lähteä ja tehdä asioita, mitkä sillä hetkellä kiinnostavat.

Kaiken kaikkiaan, elämä, jota Ferriss on päässyt viettäämään, ei ole mielestäni kuitenkaan kovin todenmukainen eikä kaikkien ihmisten saavutettavissa, vaikkakin neuvoja tähän elämäntyyliin häneltä sateleekin runsain mitoin. Harvalla ihmisellä omasta mielestäni on samaan aikaan mahtava yritysidea, joka samalla tuottaa rahaa neljän tunnin työviikon panoksella, kun itse lomailee minilomilla oppimassa mm. uusista kulttuureista.

Suosittelen kirjaa jokaiselle, ennen kaikkea ihmisille, joille työnteko tuntuu olevan kaikki kaikessa. Uskon, että sellaiset ihmiset saisivat kirjasta eniten irti, sillä se herätti itsessäni ainakin voimakkaita ajatuksia siitä, mikä oikeasti on tärkeää itselleni elämässä.

-Aina Erikäinen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirjakolahdus, Malmelin, N. & Hakala, J. 2012. Vetovoima. Helsinki: Alma Talent. - Nea Roue ja Aina Erikäinen

That's Not How We Do It Here!: A Story About How Organizations Rise, Fall – and Can Rise Again

Aki Ahlroth – Järkytä avoimuudella, Alma Talent Oy, Helsinki, 2017.