Elon Musk, Tesla, SpaceX ja Quest for Fantastic Future – Ashlee Vance


Elon Musk, Tesla, SpaceX ja Quest for Fantastic Future  – Ashlee Vance

Elon Musk joka on tunnettu Telsa Motorsin toimitusjohtaja, PayPalin osaperustaja, aurinkoenergia yrityksestä Solar Citystä ja avaruusrakettiyhtiöstä SpaceX:stä. SpaceX on tunnettu kehittääkseen ihmiskunnalle mahdollisuus elää Marsissa eli luoda yhteiskunta Marsin pinnalle. SpaceX tuottaa avaruusraketteja ja valmistaa aluksia. Elon Musk perusti yrityksen vuonna 2002.

Elon Musk –Tesla, SpaceX ja Quest for Fantastic Future . Ashlee Vance kirjoittama kirja Elon Muskin elämän tarinasta joka, haastatteli Elon Muskia sekä hänen, ystävänsä, perheensä ja työtoverinsa. Kirja kuvaa Elon Muskin elämää. Elon Muskilla ei ollut kovinkaan paras lapsuus, hän oli myös koulu kiusattu. Hän aloittaa kirjassa kertomisen hänen kahdesta startup yrityksestä joka oli Zip2 ja PayPal. Elon Muskia poistetiin väkisin näistä yrityksistä. Hän mm. sai puhelu PayPalista hänen häämatkallaan, että hänet on poistettu PayPalista. Elon Muskilla oli iso tahto sen jälkeen pitää hänen yrityksensä hallinnassa, jotta tällaisia asioita ei sattuisi enää. Vaikka Elon Musk poistetiin hänen tahtoa vastaan PayPal ja Zip2 jätti hänelle kuitenkin rahaa josta puhutaan miljoonista. 

Suurin osa kirjasta kuitenkin käsitteli SpaceX:ssä. Hän kertoi, miten aluksi oli vaikea aloitta ja löytää osa toimittajia ja kampailusta tehdä se mitä he halusivat tehdä. SpaceX:n jälkeen Elon Musk puhui kirjassa myös vähän Teslasta ja heidän visiosta sähköisistä autoista. Hän puhui kirjassa tosi vähän Solar Citystä, miten hän on iso osa yrityksen sijoittajista mutta ei kuitenkaan niin paljon tekemisissä Solar Cityn kanssa kuten esimerkiksi SpaceX:n kanssa. Hän myös puhui kirjassa, miten hänellä oli, ihmisiä jotka rakastivat häntä ja ihmisiä jotka vihasivat häntä. Elon Muskilla oli matkan varrella paljon vihollisia, mutta hän on nyt yksi maailman suurimmista visionääreistä.

Pidin kirjasta kovasti ja tämä oli yksi lempi kirjoistani, odotan myös innolla nähdä mitä Elon Musk tekee seuraavaksi tulevaisuudessa ja miten hänen Mars projekti onnistuu. Suosittelen kirjaa kaikille. Aivan mahtava ja inspiroivaa kirja.

Edmira Pllana

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirjakolahdus, Malmelin, N. & Hakala, J. 2012. Vetovoima. Helsinki: Alma Talent. - Nea Roue ja Aina Erikäinen

Kirjakolahdukset 2018