Attitude 101 What Every Leader Needs to Know by John C. Maxwell

Kirjassa kerrotaan miten ihmisen asenne vaikuttaa hänen yksilöllisen onnistumisen elämässä ja miten yhden yksilön asenne voi vaikuttaa tiimiin ja sen onnistumiseen. Siinä myös kerrotaan miten tiimin johtajan pitää ottaa erilaiset huomiot ja millainen asenne ja valmius henkilöllä pitää olla, jos hän pyrkii johtajan asemaan. Lopussa päin kerrotaan miten paljon menestyneet henkilöt joskus joutuvat luopumaan, jotta pääsevät siihen asemalle ja miten vaikka he antavat paikan seuraavalle niin jotkut asiat voivat seurata heitä eläkkeelle jäänninkin jälkeen.
Kirja oli minusta kiinnostava koska siinä suurin osin asiat oli selitelty eri esimerkein käyttäen historiallisia henkilöitä ja nykyajan menestyneiden henkilöiden elämän tapahtumia. Tämä teki kirjasta helpomman luettavan eikä se tuntunut saarnaavalta.
Mitä minulle jäi kirjasta eniten miettimään on miten asenne joka minulla on itseä kohti vaikuttaa hyvin paljon, miten muut suhtautuvat minuun, jos pidän itsestäni niin on paljon suurempi mahdollisuus, että muutkin suhtautuvat positiivisesti minuun ja päin vastoin.
Toinen asia mikä jäi pyörimään ajatuksiini oli se, miten minun asenteeni vaikuttaa tiimiä. Sanotaan että hyvin usein, jos projekti alkaa, sillä asenteella että kukaan ei usko sen onnistuvan ja että se on ajan hukkausta niin hyvin usein käy niin projekti ei onnistu. Hyvin usein millä asenteella uuden projektin aloittaa päättää sen, että onnistuuko projekti vai eikö onnistu. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirjakolahdus, Malmelin, N. & Hakala, J. 2012. Vetovoima. Helsinki: Alma Talent. - Nea Roue ja Aina Erikäinen

That's Not How We Do It Here!: A Story About How Organizations Rise, Fall – and Can Rise Again

Aki Ahlroth – Järkytä avoimuudella, Alma Talent Oy, Helsinki, 2017.