Pysähtymiskirja – paremman etsijälle

Kai Ekholm & Jussi T. Koski
Pysähtymiskirja – paremman etsijälle

Kirja lukiessa ajattelin, että onko tämä kirja se mistä saisin jotain irti projektiani varten. Kun lähdin takaisin päin ja oivalsin että oli monta asiaa jotka ovat oikeastaan hyödyllisiä ei ehkä suoraan projektin asiaan liittyen mutta hyödyllisiä, siihen miten se vaikuttaa meihin, joka päiväiseen elämään kuten työ tai tehtävä ja miten me suhtaudutaan siihen. Tässä tapauksessa voimme katsoa projektia työnä tai tehtävänä jolloin on helpompi mukaistua siihen.

Kirja perustui suurimaksi osaksi pohtimiseen näistä näkökulmista ja erilaisista elämän tilanteista kuten työstressiin, intuitioon, motivaatioon, haasteisin, itseluottamukseen, työntekijänä ja ihmisenä päivittäiseen arkielämään.

Kaikki nämä ovat asioita jotka vaikuttavat myös projektinteko. Moni on hajallaan joka kuvasi näkökulmia ja asioita se, että miksi jotain ei mene, sillä tavalla kun halutaan tai mikä estää sen saavuttamisen esimerkkinä itseluottamus tai epäonnistumisenpelkoon.

 Hyvä esimerkki kirjasta joka kuvasi epäonnistumista ja virheiden tekemisen pelkoa oli, ”miksi uusien kirjailijan lauseet ”epäonnistuvat” koska niitä pyyhitään pois oltuaan tyytymätön niihin”. Nämä asiat antavat pohtimista meihin ihmisinä ja se mitä me tarvitsemme tehdä, että sitten joku tehtävä tai työ menee paremmin.

Kirja sai minua pohtimaan ja ymmärtämän nämä asiat aivan uudella tavalla. Kirjaan pystyi helposti mukaistumaan. Suositellen kirjaa kaikille jotka pitävät pohdiskelusta ja filosofiasta.

Edmira Pllana  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirjakolahdus, Malmelin, N. & Hakala, J. 2012. Vetovoima. Helsinki: Alma Talent. - Nea Roue ja Aina Erikäinen

That's Not How We Do It Here!: A Story About How Organizations Rise, Fall – and Can Rise Again

Aki Ahlroth – Järkytä avoimuudella, Alma Talent Oy, Helsinki, 2017.